• Atletický trojboj
          • Atletický trojboj

          • Dne 13.6.2024 se spojily obě oddělení, aby změřily své síly v atletickém trojboji.

            Soutěžilo se ve 3 disciplínách: běh na 60 m, hod kriketovým míčkem a vytrvalostní běh. Aby hodnocení bylo spravedlivé, tak děti byly rozdělené do tří kategorií. Počasí nám přálo, a tak už nám nic nestálo v cestě a my jsme mohli začít. Všichni se snažili ze sebe vydat to nejlepší a výsledky byly krásné. Nejrychlejší sportovci byli odměněni diplomem, medailí a drobným dárkem. Ani ostatní děti nepřišly zkrátka.

            Den se nám prostě vydařil.

            Atletický trojboj.

        • Letem světem
          • Letem světem

          • Naše družina se rozhodla,že tento rok stráví objevováním světa.

            Zabalili jsme kufry, naplánovali cestu a vyrazili. Čekalo nás všech sedm světadílů, ve kterých jsme poznávali přírodu, zvířata i kulturu.

            Aby to bylo zajímavější, tak jsme se řídili velkou knihou - ATLAS SVĚTA, knihou Bolek a Lolek atlas světa, a na PC jsme si ukazovali nejkrásnější místa, pouštěli zvuky přírody a zvířat. Po každém objeveném světadílu jsme si udělali kvíz a vyrobili na památku kousek krajiny. Až pak jsme se vydali dál za dalším dobrodružstvím.

            Při cestách jsme zažili i spoustu legrace, hlavně když jsme se učili názvy jako: Uluru, Mississippi, Kilimandžáro, kdy kolikrát z toho vyšlo úplně něco jiného a úsměvného. Naše putování bylo krásné a zábavné.

            foto Letem světem.

        • Oslava Mezinárodního dne dětí 
          • Oslava Mezinárodního dne dětí 

          • V pondělí 3. června a ve středu 5. června připravili naši učitelé oslavu Mezinárodního dne dětí. Obě akce se konaly na vrchu Háj.  

            1. stupeň se nechal inspirovat severoamerickými indiány. Všechny děti i jejich pedagogický doprovod zářily pestrobarevnými čelenkami a zdobenými tvářemi. 

            Na vrchu Háj bylo připraveno devět stanovišť. Nechyběl třeba tanec kolem krásně zdobeného totemu, střelba z luku a přírodní pexeso. Jedno stanoviště bylo občerstvovací,  děti dostaly napít, a aby doplnily energii i sladkého indiánka.  

            Za každý dobře splněný úkol získaly slovo a z těch slov pak složily heslo dne. Aby se naši malí žáčci v hlubokých ašských lesích neztratili, dostal každý tým svého náčelníka. Kdo jiný by se mohl stát náčelníkem kmene malých indiánů, než někdo z našich deváťáků? 

            Na závěr akčního a veselého indiánského dopoledne byl pro děti připraven ovocný stánek, kde byly nakrájené různé druhy ovoce, jimiž se děti občerstvily, a jako odměnu si odnesly na krku zavěšenou indiánskou medaili.  

            Celé indiánské dopoledne si děti moc užily a indiánské dozvuky se nesly školou ještě i následující dny. 

            Ve středu se dočkal oslavy Dne dětí i druhý stupeň. Žáci se také sešli na vrchu Háj. Tam se nalosovali do družstev. Každý tým dostal QR kód, pod kterým se skrývala mapa. Podle mapy a itineráře museli obcházet stanoviště, na kterých na žáky čekaly zábavné úkoly. 

            Procházeli přes Kneippův chodníček, balancovali ve dvojicích na slackline, zdolávali horolezeckou stěnu, procvičili zrakovou paměť Kimovou hrou nebo zkusili střílet ze speciálního praku… Čekaly je samé velmi akční a zábavné úkoly, které vyžadovaly spolupráci dvojic nebo celého týmu. 

            Cílem bylo projít všechna stanoviště a splnit všechny úkoly. Podle úspěšnosti plnění jednotlivých úkolů je na konci čekalo vyhodnocení prvních tří nejlepších týmů.  

            Ale úplně soutěž to nebyla. Byla to zábava a velká legrace.  

            Takže nejlepší závěrečnou tečkou byly hranolky s kečupem, které usmažily naše paní kuchařky! 

            I jejich den se i přes nějaké to zabloudění, únavu nebo náročnost úkolu moc povedl! 

            Musíme dodat, že finanční podporu oslavy Mezinárodního dne dětí zajistilo Sdružení rodičů a přátel základní školy. Děkujeme! 

            A závěrečné a největší poděkování patří garantkám oslavy.  

            Za 1. stupeň se náročného úkolu ujaly Týnka Hlináková a Niki Fischerová, 2. stupeň měl svou velkou oporu v Natálce Švecové a Eli Žohové. Velké poděkování! Protože oba realizační tandemy si přivstaly a za ranního kuropění chystaly stanoviště, aby bylo všechno připraveno, než se dostaví malí i velcí oslavenci. 

            Den dětí.

        • Sportovní utkání 8. a 9. tříd
          • Sportovní utkání 8. a 9. tříd

          • V pondělí dne 24.6. 2024 došlo k opětovnému utkání chlapců 8. a 9. tříd v basketbale a fotbale na našem venkovním hřišti.

            Za velmi dobré divácké kulisy/ žáků z druhého stupně/ jsme byli svědky výborných zápasů. V basketbale zvítězili po velkém boji osmáci 20:14. Rovněž ve fotbale byli úspěšnější žáci osmých tříd a zvítězili 4:1.

            Poděkování všem hráčům a divákům za velmi kvalitní výkony a atmosféru v hledišti.

        • Návštěva ze Selbu
          • Návštěva ze Selbu

          • Ve čtvrtek 13.6. 2024 nás navštívili žáci z německého Selbu. Celkem přijelo 48 dětí a čtyři členové doprovodu, jehož součástí byl i místostarosta Selbu pan Carsten Hentschel a ředitel Bogner – Grundschule v Selbu pan Matthias Nürnberger.

            Celá návštěva proběhla ve sportovně společenském duchu. Na třech sportovních stanovištích proběhla vzájemná utkání ve fotbale, přehazované a překážkové dráze.

            Na dalších třech stanovištích ve škole děti společně tvořily znaky obou měst, zpívaly písničky v němčině a češtině a ochutnávaly připravené pohoštění.

            Celé setkání se velice povedlo a všichni už se těší na podzim, kdy pojedeme s dětmi do Selbu my.

            Návštěva ze Selbu.

        • T-mobile běh 2024
          • T-mobile běh 2024

          • Dne 19.6.2024 pořádala naše škola T-Mobile Olympijský běh, který proběhl napříč celou Českou republikou.

            Z naší školy běželo 80 žáků!!! Závod se uskutečnil na našem školním hřišti, za krásného počasí.

            První stupeň běžel 500 metrů a druhý stupeň 1000 metrů.

            Na první stupni se umístili mezi nejrychlejšími:

            Děvčata:

            1.-2. místo Takacsová Amálie    3.A           v čase 2:37 min

                               Humlová Natálie      3.A                       2:37 min

               3. místo   Drábíková Michaela 3.A                       2:50 min 

            Chlapci:

            1. místo Štefančík Daniel         3.A           v čase 2:08 min
            2. místo Rudinok Anatolij         3.A                       2:15 min
            3. místo Šudák Leoš                3.A                       2:16 min

            Při závodu pátých tříd došlo ke krásnému činu Fair-Play, když prvnímu závodníkovi, který jasně vedl a upadl, všichni ostatní pomohli vstát a doběhli s ním do cíle. Bylo to parádní.

            Na druhém stupni byli nejrychlejší:

            Děvčata:

            1. místo Elizeusová Vanesa      7.A          v čase 4:11 min
            2. místo Šlechtová Adéla           9.A                     4:15 min
            3. místo Lautenbachová Nikola 8.A                     4:42 min

            Chlapci:

            1. místo Hampl Samuel             9.A           v čase 3:27 min 
            2. místo Nguyen Hieu Duc         8.B                      3:38 min
            3. místo Demeter Kevin            9.B                       3:48 min

            Nutno podotknout, že všichni soutěžící si oproti loňskému roku polepšili zaběhnuté časy. Každý sportovec obdržel medaili z 3 D tiskárny, diplom a něco na zub. Vítězové potom hezké ceny.

            Děkuji Všem divákům za skvělou atmosféru a fandění, sportovcům za jejich snahu a výkony, Ivetě Živčákové, Aničce Flajsové a děvčatům a chlapcům z 9.tříd za perfektní spolupráci.

            T-mobile běh 2024.

        • Zážitkový vzdělávací program pro žáky
          • Zážitkový vzdělávací program pro žáky

          • Během předposledního školního týdne si velmi intenzivně a na vlastní kůži vyzkoušeli páťáci s paní učitelkou Glave Flaškovou a s asistentkami paní Opičkovou a s paní Eliášovou prožít, přežít a užít si školní dny naplněné zážitky v plné sestavě, ve které jsme spolu sdíleli pět společných školních let.

            Zážitky byl celý týden takřka nabitý. Vše sbalené v batohu, nosit si batoh na zádech a k tomu se přesunout na letiště Václava Havla, kde mnoho z nás bylo úplně poprvé a vidět letadla zblízka, to byl zážitek. Potom jsme přejeli pražskou dopravou na nádraží a vlakem se dostali na Karlštejn. Tam bylo opravdu krásně a vidět ten nádherný hrad, to byl zážitek, ale taky dobýt lom Mexiko a Amerika, na to se musí být trošku připraveni. V kempu bylo stále co dělat a nikdo se u břehu Berounky nenudil. Máme rádi zvířata, kterých jsme si užili v parku u Berousků a velbloud z filmové pohádky nás i povozil. Cestování nás baví a zážitky jsou nejvíc!

            Poslední den jsme strávili v Aši, zavítali jsme do muzea na “Sedmdesátky”. Vylezli na Háj do sportovního centra  a stali jsme se na chvíli horolezci. Připravený oběd v přírodě nám po takovém týdnu vskutku chutnal. Loučíme se s prvním stupněm, už jsou z nás starší školáci😉.

            Zážitková pedagogika 5. A.

        • Výhra v OVOVU
          • Výhra v OVOVU

          • ČOV České republiky ocenil naše sportovní výkony a vybral nás mezi 35 nejlepších škol v republice. Do projektu Olympijský víceboj je zapojeno celkem 1.000 škol z celého Česka.

            O to je naše ocenění cennější.

            Jako odměnu jsme dostali šek na 20.000,- Kč, na nákup sportovního materiálu pro školu.

            Poděkování patří všem učitelům, kteří se ve svých hodinách TV věnují všem olympijským disciplínám.

        • Den matek
          • Den matek

          • V úterý 14. května jsme v naší škole přivítali naše milované maminky a babičky. Děti z prvních až čtvrtých ročníků si pro ně jako dárek nacvičily vystoupení a odpolednem nás provázela paní učitelka Horáková. Děti zpívaly, tančily, recitovaly, maminky i paní učitelky se dojímaly. Prvňáčci zazpívali a zarecitovali básničku, v níž maminkám poděkovali za péči, a rozdali jim vlastnoručně upečený perník.  Druháci zazpívali a zahráli divadlo Kuřátko v obilí, čtvrťáci zazpívali a zatančili, při čemž slečny sebe i paní učitelku načančaly. Jako zlatý hřeb odpoledne vystoupily světové stars se svými hity. Návštěvou nás poctil Michael Jackson, The Beatles, John Travolta, Fredy Mercury, Elvis a kapela Lunetic. Na klavír doprovázela Lucie Schwalbová. Tímto ještě jednou děkujeme všem maminkám za lásku, podporu a péči, které svým dětem věnují.

            foto Den matek.

        • Okresní kolo basketbalu chlapců 6. a 7. tříd
          • Okresní kolo basketbalu chlapců 6. a 7. tříd

          • Ve čtvrtek 30.5. 2024 se naši žáci zúčastnili okresního kola v basketbale, které se konalo v hale gymnázia Aš. Naši chlapci se utkali ve velmi silné skupině se soupeři z Ašského gymnázia, pozdějšího suverénního vítěze celého turnaje a ZŠ Jih Mariánské Lázně.

            V utkání o umístění bylo naším soupeřem Chebské gymnázium. Po velmi kvalitním a bojovném výkonu jsme bohužel podlehli 11 : 8  a skončili na 6. místě. Střelci našich bodů byl Jakub Mařík /6/ a Dominik Bartok /2/. Na turnaji nás reprezentovali: Pošmura Martin, Bartok Dominik, Zeman Daniel, Hampl Matyáš, Mařík Jakub, Nguyen Filip, Volfík Tadeáš a Zavadil Michal. Na příští rok potrénujeme a budeme bojovat o čelní pozice.

            Všem chlapcům patří dík za předvedené výkony a vzorné vystupování.

            Sportu zdar.                                                  

        • Krajské finále OVOV 2023/24 v Ostrově nad Ohří
          • Krajské finále OVOV 2023/24 v Ostrově nad Ohří

          • Ve čtvrtek dne 23.5.2024 se zúčastnili reprezentanti naší školy krajského finále OVOV v Ostrově, kam si vybojovali postup na okresním kole v Chebu.

            Družstvo ve složení Šlechtová Adéla, Benedeková Daniela, Kmeťová Bára, Trkalová Tereza, Walchetseder Matyáš, Panec Jaroslav, Belguudei Uuganbayar a Hieu Duc Nguyen obsadilo 11. místo z celkového počtu 16 nejlepších škol v kraji. Tento ročník se soutěžilo v pětiboji – shyby, skok do dálky, sprint na 60 m, hod míčkem a na výběr byl driblink nebo běh na 1.000 m. Výkon ve shybech nás bohužel stál lepší umístění.

            V soutěži jednotlivců vybojovala Benedeková Daniela 8. místo, Adéla Šlechtová 10. místo V soutěži chlapců obsadil Hieu Patrik Nguyen 15. místo.

            Všem našim sportovcům děkujeme za předvedené výkony, perfektní přístup i chování během celého dne.

            OVOV finále 2023/24.

        • Okresní finále ve vybíjené
          • Okresní finále ve vybíjené

          • V úterý dne 14.5.2024 se konalo okresní kolo ve vybíjené, pro žáky 1. stupně /4. a 5. tříd/.

            Ve finále se utkali reprezentanti naší školy, 2. ZŠ Cheb, 5. ZŠ Cheb, ZŠ Františkovy Lázně, ZŠ Úšovice a Soukromé CHŠ v Chebu.

            Po velkém boji obsadili naši žáci 6. místo.

            Naše družstvo hrálo ve složení: Tran Bao Ngoc, Daniel Petr, Vítková Kristýna, Hess Daniel, Petr Hess a Nguyen Adam z 5.A, Uhlík Matyáš, Chotětický Lukáš, Rohan Jakub, Vlach Jakub, Drapák Damien a Sismilich Lukáš z 5.B.

            Pro všechny hráče to byla obrovská zkušenost a motivace do dalšího tréninku. Pochvala všem za vzorné vystupování a bojovnost.

        • Zážitkový program 3. A
          • Zážitkový program 3. A

          • Žáci III.A se opět vydali na cesty. Tentokrát do Karlových Varů. Prošli jsme si kolonádu, vřídlo, lanovkou jsme vyjeli na Dianu, zde jsme poobědvali.Pak jme šli do obory Linhart. Zde jsme zahlédli jeleny, laně. O kus dál byla zase divoká prasata. Pak jsme došli zase k Dianě a sjeli jsme lanovkou do města. Dali jsme si oplatku, a výbornou zmrzlinu. Výlet se povedl.

            Zážitkový program 3. A.

        • Školní statek Cheb
          • Školní statek Cheb

          •  

            Třeťáci se vydali ve čtvrtek 2. 5. 2024 do ráje hospodářských zvířat. Děti se tváří v tvář setkaly se slepicemi, husami a dalším ptactvem. Pohladily si kozu, a dokonce si ji povodily na vodítku. Ovečky, kozy, kobylky, telátka, kravičky, vše bylo úžasné.

            Těšíme se na další návštěvu, jupí!

            Školní statek Cheb.

        • Mc Donalds´Cup
          • Mc Donalds´Cup

          • Dne 30.4. 2024 se naši borci zúčastnili již 25. ročníku Mc Donalds´Cupu v minikopané pro 4.-5. třídy. V konkurenci ašských škol a ZŠ Hranice obsadili 4. místo. Nejlepší utkání sehráli ve skupině proti ZŠ Hranice,pozdějšímu vítězi turnaje, když naše dvě branky vstřelil Jakub Rohan. Na turnaji nás reprezentovali: Uhlík Matyáš, Viczmandi Tomáš, Rohan Jakub, Hess Daniel, Vlach Jakub, Vlach Vojtěch, Drapák Damien a Riganová Charrlotte.

            Poděkování všem za předvedené výkony a vzorné chování.