• Atletický trojboj
          • Atletický trojboj

          • Dne 13.6.2024 se spojily obě oddělení, aby změřily své síly v atletickém trojboji.

            Soutěžilo se ve 3 disciplínách: běh na 60 m, hod kriketovým míčkem a vytrvalostní běh. Aby hodnocení bylo spravedlivé, tak děti byly rozdělené do tří kategorií. Počasí nám přálo, a tak už nám nic nestálo v cestě a my jsme mohli začít. Všichni se snažili ze sebe vydat to nejlepší a výsledky byly krásné. Nejrychlejší sportovci byli odměněni diplomem, medailí a drobným dárkem. Ani ostatní děti nepřišly zkrátka.

            Den se nám prostě vydařil.

            Atletický trojboj.

        • Letem světem
          • Letem světem

          • Naše družina se rozhodla,že tento rok stráví objevováním světa.

            Zabalili jsme kufry, naplánovali cestu a vyrazili. Čekalo nás všech sedm světadílů, ve kterých jsme poznávali přírodu, zvířata i kulturu.

            Aby to bylo zajímavější, tak jsme se řídili velkou knihou - ATLAS SVĚTA, knihou Bolek a Lolek atlas světa, a na PC jsme si ukazovali nejkrásnější místa, pouštěli zvuky přírody a zvířat. Po každém objeveném světadílu jsme si udělali kvíz a vyrobili na památku kousek krajiny. Až pak jsme se vydali dál za dalším dobrodružstvím.

            Při cestách jsme zažili i spoustu legrace, hlavně když jsme se učili názvy jako: Uluru, Mississippi, Kilimandžáro, kdy kolikrát z toho vyšlo úplně něco jiného a úsměvného. Naše putování bylo krásné a zábavné.

            foto Letem světem.

        • Oslava Mezinárodního dne dětí 
          • Oslava Mezinárodního dne dětí 

          • V pondělí 3. června a ve středu 5. června připravili naši učitelé oslavu Mezinárodního dne dětí. Obě akce se konaly na vrchu Háj.  

            1. stupeň se nechal inspirovat severoamerickými indiány. Všechny děti i jejich pedagogický doprovod zářily pestrobarevnými čelenkami a zdobenými tvářemi. 

            Na vrchu Háj bylo připraveno devět stanovišť. Nechyběl třeba tanec kolem krásně zdobeného totemu, střelba z luku a přírodní pexeso. Jedno stanoviště bylo občerstvovací,  děti dostaly napít, a aby doplnily energii i sladkého indiánka.  

            Za každý dobře splněný úkol získaly slovo a z těch slov pak složily heslo dne. Aby se naši malí žáčci v hlubokých ašských lesích neztratili, dostal každý tým svého náčelníka. Kdo jiný by se mohl stát náčelníkem kmene malých indiánů, než někdo z našich deváťáků? 

            Na závěr akčního a veselého indiánského dopoledne byl pro děti připraven ovocný stánek, kde byly nakrájené různé druhy ovoce, jimiž se děti občerstvily, a jako odměnu si odnesly na krku zavěšenou indiánskou medaili.  

            Celé indiánské dopoledne si děti moc užily a indiánské dozvuky se nesly školou ještě i následující dny. 

            Ve středu se dočkal oslavy Dne dětí i druhý stupeň. Žáci se také sešli na vrchu Háj. Tam se nalosovali do družstev. Každý tým dostal QR kód, pod kterým se skrývala mapa. Podle mapy a itineráře museli obcházet stanoviště, na kterých na žáky čekaly zábavné úkoly. 

            Procházeli přes Kneippův chodníček, balancovali ve dvojicích na slackline, zdolávali horolezeckou stěnu, procvičili zrakovou paměť Kimovou hrou nebo zkusili střílet ze speciálního praku… Čekaly je samé velmi akční a zábavné úkoly, které vyžadovaly spolupráci dvojic nebo celého týmu. 

            Cílem bylo projít všechna stanoviště a splnit všechny úkoly. Podle úspěšnosti plnění jednotlivých úkolů je na konci čekalo vyhodnocení prvních tří nejlepších týmů.  

            Ale úplně soutěž to nebyla. Byla to zábava a velká legrace.  

            Takže nejlepší závěrečnou tečkou byly hranolky s kečupem, které usmažily naše paní kuchařky! 

            I jejich den se i přes nějaké to zabloudění, únavu nebo náročnost úkolu moc povedl! 

            Musíme dodat, že finanční podporu oslavy Mezinárodního dne dětí zajistilo Sdružení rodičů a přátel základní školy. Děkujeme! 

            A závěrečné a největší poděkování patří garantkám oslavy.  

            Za 1. stupeň se náročného úkolu ujaly Týnka Hlináková a Niki Fischerová, 2. stupeň měl svou velkou oporu v Natálce Švecové a Eli Žohové. Velké poděkování! Protože oba realizační tandemy si přivstaly a za ranního kuropění chystaly stanoviště, aby bylo všechno připraveno, než se dostaví malí i velcí oslavenci. 

            Den dětí.