• Třeťáci v knihovně
          • Třeťáci v knihovně

          • V pátek sedmého října se žáci třetích tříd vydali na návštěvu Městské knihovny v Aši. Nejprve jim paní knihovnice krátce pověděla o historii budovy, ve které se knihovna nachází, ukázala jim starý trezor, jenž je ukryt v oddělení pro dospělé. Pak se děti odebraly do dětského oddělení, kde se seznámily s knihami, hrami a audio knihami, jež si mohou v knihovně zapůjčit. Následovala chvilka s knihou dle vlastního výběru. Velmi se dětem také líbila výstava pod názvem Ašské kostičky, která je nyní v dětském oddělení. Na závěr každý obdržel malý dáreček v rámci akce týden knihoven a zájemci si domů odnesli přihlášku do knihovny.

        • Lasergame
          • Lasergame

          • V úterý 4. října se vybraní žáci osmých tříd zúčastnili krajského kola lasergame v Karlových Varech. Celkem 180 minut proti sobě soupeřily dva týmy ze základní školy Hlávkové v Aši, z Hazlova a naší Okružky. Ačkoliv bylo zastoupení naší školy nejpočetnější a první tři kola vypadala velice nadějně; tým v zastoupení Karolíny Maříkové, Terky Šivákové, Standy Pilaře a Dominika Kroba dokonce hrál o postup, žádné z družstev Okružky se neprobojovalo do druhého kola.

                           Na to, že žádný z našich žáků, s výjimkou Péti Uhera, nikdy pistolí s laserovým paprskem terče neničil, je to úspěch veliký!

             Více ve fotoalbu Lasergame.

        • Přespolní běh v Aši
          • Přespolní běh v Aši

          • Ve středu 5.října se ve sportovním areálu na vrchu Háj v Aši konalo okrskové kolo žáků prvního stupně v přespolním běhu. Závodu se zúčastnilo 5 základních škol z Aše, Hazlova a Hranic.

            Vítězství a postup do okresního kola si nakonec vyběhalo družstvo ZŠ Hlávkova Aš. Všichni zúčastnění dostali čaj na zahřátí, diplom a malou cenu. Atmosféra byla fantastická hlavně díky nadšení závodníků a krásnému počasí.

            Celkové pořadí: 1. ZŠ Hlávkova Aš, 2. ZŠ Kamenná Aš, 3. ZŠ Hranice, 4. ZŠ Hazlov, 5. ZŠ   Okružní A3

            Nejlepší výkony:

            1.-3. třída                                                     4.-5.třída

            chlapci - Adam Bartošek(ZŠ Hlávkova)                   chlapci - Dominik Krátký(ZŠ Hlávkova)

            dívky - Amálie Popová (ZŠ Kamenná)                   dívky -  Šárka Soukupová(ZŠ Kamenná)

             

            Za pomoc s organizací si zaslouží velké poděkování žáci 9.B ZŠ Okružní Aš. Děkujeme také všem učitelům a doprovodu za skvělou spolupráci!

             

            Gratulujeme vítězům, čest poraženým a sportu ZDAR!

        • Den s třídním učitelem
          • Den s třídním učitelem

          • V září proběhl na naší škole Den s třídním učitelem. Tento den je oblíbenou tradicí jak mezi žáky, tak i mezi třídními učiteli. Naplánují si společnou aktivitu a celý den tráví spolu. Aktivity se liší, někdo jde na vycházku do přírody, jiný péct buřta (pokud počasí dovolí), také si smažili řízky. Všichni si Den s TU užili a těší se na příště.

            Foto: Den s třídním učitelem.