• Maškarní rej na 1. stupni
          • Maškarní rej na 1. stupni

          • Maškarní průvod

            Dne 6.2. 2024 se na naší škole jako každý rok konalo  masopustní vyučování. Děti si přinesly zajímavé i méně zajímavé kostýmy, masky, škrabošky. Nejdříve jsme se všichni sešli na chodbě a za rytmického zvuku tamburíny jsme prošli chodbami celé školy. Nezapomněli jsme ani na ty nejmenší v mateřské škole. Pak už naše cesta vedla přímo do  připravené tělocvičny. Úvodního slova se ujala paní učitelka Horáková, která celou akci moderovala. Paní učitelka Flašková zajistila diskotékovou hudbu pro zpestření. Děti si nejen zatančily, ale i zasoutěžily v různých disciplínách . Ani promenáda masek nechyběla. Veliké poděkování patří zejména pirátovi Jacku Sparrow alias Lence Pelákové za skvělou přípravu a vyzdobení tělocvičny.                                                                                                                                                                          

            foto: Maškarní rej na 1. stupni.

        • Maškarní v družině
          • Maškarní v družině

          • Dne 6.2.2024 jsme ve školní družině navázali na masopustní vyučování přehlídkou s promenádou masek, soutěžemi a tancem. K těmto radovánkám jsme využili krásný prostor před školní knihovnou. Děti si část odpoledne opravdu užily a po návratu do družiny na ně čekala sladká odměna (GD).

            I ve školní družině proběhl masopust. Děti přišly v krásných kostýmech, kde nechyběl: lev, čarodějnice, Wednesday, zloděj, hasič, rytíř, Stitch a ani Marfuša. Děti si během odpoledne zatancovaly, zazpívaly. Přišlo také na soutěžení. A jaké? Tanec ve dvojicích s balónkem, židličkovaná, sochy Děti si vyzkoušely psát a malovat nohama. A po náročných disciplínách se občerstvily u našeho tradičního rautu. Odpoledne se nám opravdu vydařilo (LP).

        • ZŠ Okružní myslí na zvířátka
          • ZŠ Okružní myslí na zvířátka

          • Jak již název článku napovídá, žáci naší školy nejsou lhostejní k přírodě a ke zvířatům, což se potvrdilo v každoročním sběru kaštanů pro lesní zvěř či v prosincovém jarmarku. Vydělané peníze z prodeje vánočních drobností věnovali kočičímu útulku PlazKA - pomáháme lidem a zvířatům Klubíčko Aš z.s.

            Děti peníze předaly v příjemné atmosféře dopoledního setkání v aule školy zástupkyni organizace PlazKA paní Veronice Hrdličkové. Ta se postarala o velmi zajímavou a poutavou přednášku o kočičkách, které má ve své péči. Ukázala dětem, jak odchytit vystrašené toulavé zvíře, či jak se postarat o zraněné, vyhladovělé a nemocné kočky. Děti vše se zaujetím sledovaly a my můžeme doufat, že se ke svým domácím mazlíčkům budou chovat vždy s láskou, péčí a rozumem.

            Tímto velmi děkujeme paní Veronice Hrdličkové za poučné povídání a do budoucna jí přejeme co nejméně zraněných a opuštěných koček.

        • Pizza od A do Z
          • Pizza od A do Z

          • Ve III.A dnes pojali výuku spíše v praxi. Třída se rozdělila do skupin, kde si děti rozdělily funkce / pokladník, vozík, seznam nákupu,taška /. Prošli jsme se do Lidlu, kde si děti samy nakupovaly ingredience na pizzu. Po návratu do školy jsme se přesunuli do cvičné kuchyňky. Pod vedením paní učitelky a paní asistentky Pavlínky si děti vše nakrájely, připravily a posléze ozdobily pizzu.Pak sledovaly pečení v troubě. Odměnou pro všechny byla voňavá, propečená pizza. Mňam, to vám byla dobrota!!!

            Foto zde: Pizza od A do Z.

        • Lyžák 2024
          • Lyžák 2024

          •  

            Koncem ledna a začátkem února proběhla další velmi vydařená akce v naší škole: Lyžařský výcvik pro druhý stupeň.

            Lyžařský výcvik se konal v termínu od 26.1. – 1.2. 2024 pro sedmé a osmé třídy.

            Výcviku se dohromady zúčastnilo 27 žáků.

            Lyžařský výcvik s pololetním vysvědčením.  Tak by se dal krátce popsat poslední týden žáků ze základní školy Okružní z Aše. Výcvik byl nevšední pro rozmary počasí. Na úvod výcviku nás přivítal deštík s jarními teplotami. V Aši bylo bláto a na Háji se dalo lyžovat. Starší žáci se zdokonalovali v lyžařských dovednostech nabytých v minulém roce a mnozí nováčci ze 7. ročníků stáli na sjezdovkách poprvé. V dalších dnech výcviku nás hřálo krásné slunko a moc jsme si jízdy ze svahu užívali. V závěru nás zradila únava materiálu našeho vleku. Vzniklá porucha nás neodradila a pěkně jsme si jako pamětníci lyžování, sjezdovku vyšlapávali po svých. Pravda, někteří to nesli s větší nelibostí, ale stejně to nevzdali a společně jsme si užili jízdy na prázdné sjezdovce, která patřila pouze nám! Pro zpestření celého výcviku jsme každý den organizovali závody žáků ve slalomu a poslední den jeli proti chronometru i učitelé žáků. A protože oba dva Mgr. Roman Přibyl a Mgr. Miluše Glave Flašková mají velké sportovní srdce, bylo o zážitky postaráno. Během pobytu na Háji jsme si udělali i krátkou pěší procházku do okolí a žáky seznámili s bohatou lyžařskou minulostí a bobovou dráhou, kterou jsme tu měli. Velký dík patří pracovníkům sportovního areálu Háj a všem kteří se o nás na sjezdovce starali a asistoval nám.

            Lyžák 2024.