• Den s třídním učitelem
          • Den s třídním učitelem

          • V září proběhl na naší škole Den s třídním učitelem; je oblíbenou tradicí jak mezi žáky, tak i mezi třídními učiteli. Každá třída si naplánuje společné aktivity a celý den tráví spolu.

            1. A se vydala na dlouhou vycházku, žáci ušli celkem 5 kilometrů, a úplně všichni to statečně zvládli. Na cestu svítilo sluníčko, a proto si prvňáčci vychutnali vynikající zmrzlinu.

            2. A strávila společný čas v přírodě a na lanovém centru.

            3. A měla cíl v Krásné v lanovém centru. Děti se rozdělily do barevných skupin, každý kapitán obdržel listinu, na které byly zadané hodnocené úkoly; např.: nasbírejte v okolí přírodniny a společně sestavte na zemi obrázek kočky. Vtipné, že?

            4. A se vydala na vrch Háj, kde všichni žáci s instruktorem lezli na horolezeckou stěnu, poté si opekli buřtíky a hráli míčové hry.

            4. B hrála hry vhodné pro stmelování kolektivu. Pak následovalo posvačení čerstvého domácího koláče s hrnkem mléka. Nakonec vyrazili na vycházku a společně si zasportovali v lanovém centru.

            5. A si zvolila za cíl Goethovy skály, celkem ušli 18 kilometrů!

            5. B si zvolila vycházku k německým hranicím, kde se žáci nasvačili a jejich cesta pokračovala do Krásné. Tam si dali zmrzlinu a na hřišti hráli stmelovací hry, zjišťovali, kdo koho jak dobře zná a strávili tak skvělý den.

            6. A se prošla na rozhlednu pod věž, kde si udělali společný piknik a potom si vyzkoušeli trochu adrenalinu na lezecké stěně. Po rozdání diplomů za odvážnost následovaly za odměnu hry v areálu a na workoutovém hřišti.

            6. B také navštívila místní rozhlednu.

            7. A byla v lanovém centru v Krásné i v Aši, potom také navštívili 3D park.

            7. B jela autobusem do Hranic, odkud šli na Trojmezí k rybníku.

            8. B nejdříve trávila čas ve třídě, kde měli připravené aktivity na posílení kolektivu, byli na školním hřišti a pak si dali společný oběd v restauraci.

            9. A měla svůj program připravený na vrchu Háj.

            a 9. B byla na vycházce na vrchu Háj. Po cestě žáci vymýšleli dvouslovné přezdívky ve stylu indiánských jmen, věty, v nichž začínají všechna slova stejným písmenem. Stavěli pyramidu z kamení. Vystoupali na rozhlednu, odkud hledali, kde se nachází naše škola. Příjemný den završili opékáním špekáčků.

            Už se těšíme na další Den s třídním učitelem 😊.

            Foto Den s třídním učitelem.

        • Garde pro prvňáky
          • Garde pro prvňáky

          • I v letošním školním roce má každý náš prvňáček své garde. Jsou jimi žáci deváťáci, kteří na svého malého kamaráda čekají v šatně a vedou ho do jeho třídy. Prvňákům se líbí, že mají velikého kamaráda, deváťákům se líbí, že jsou tak velcí, že už můžou někoho opatrovat, a učitelům se líbí, že se to všem líbí. Paráda!

        • Školní pohár
          • Školní pohár

          • Milí žáci,

            pro školní rok 2023/24 jsme pro Vás připravili sportovní soutěž o „ŠKOLNÍ POHÁR OKRUŽKY“. Každý měsíc budete soutěžit ve dvou disciplínách. Na konci školního roku sečteme všechny výsledky a vyhlásíme vítěze v jednotlivých ročnících a zároveň i nejlepší sportovce z I. A II. stupně.

            Tento měsíc soutěžíme v běhu na 60 metrů. Jako druhá disciplína je vytrvalostní běh / zahrádky, pro první třídu 500 m kolem hřiště/.

            Hodně štěstí a sportu zdar.

            RP a NF

        • Oznámení
          • Oznámení

          • OZNÁMENÍ

             

            O  UDĚLENÍ  ŘEDITELSKÉHO  VOLNA

             

             

            Oznamuji, že dne 27. a 29. 9. 2023 (pátek)  jsem na Základní škole a  mateřské škole Aš, Okružní 57, okres Cheb, využila možnosti vyplývající z § 24 odst. 2 školského zákona č. 561/2004 Sb.,  a vyhlásila z technických a ekonomických důvodů ředitelské volno pro všechny žáky naší školy.

             

            Školní jídelna - výdejna bude uzavřena, obědy budou odhlášeny školou, školní družina bude v provozu dle zájmu.

             

             

            V Aši 11. 9. 2023                                                                          Mgr. Jiřina Červenková                                                                                                                      

                                                                                                                       ředitelka školy