• Plavecké závody
          • Plavecké závody

          • Ve čtvrtek 23. listopadu 2023 se vybraní žáci obou pátých a čtvrtých tříd zúčastnili okrskového kola v plavání. Šestičlenná družstva chlapců a dívek soutěžila podle pravidel plavání ve štafetách, v polohovém závodě, své síly poměřili i jednotlivci ve třech disciplínách/prsa, znak a volný způsob/.

            Akci pořádal Městský dům dětí a mládeže Sluníčko. Naši plavci vybojovali krásné třetí místo. V závodě jednotlivců v disciplíně znak se na 1. místě umístila Thea Lorenčíková a v disciplíně prsa na 2. místě Hess Daniel.

            Na závodech nás reprezentovali: Hess Daniel, Nguyen Adam, Vojta Vlach, Uhlík Matyáš, Paprsek Jindřich, Paťhová Veronika, Lorenčíková Thea, Pillingová Natálie, Belicová Kateřina, Kroftová Mia, Rohan jakub, Plossová Cynthia a Vítková Kristýna.

            Poděkování patří nejen plavcům za předvedené výkony, ale i Městskému dětskému domu Sluníčko za perfektně připravené závody.

        • Florbal 2023
          • Florbal 2023

          • V úterý 21.11.2023 se zúčastnili naši reprezentanti z 8. a 9. tříd okrskového kola ve florbale.

            Turnaj se konal v tělocvičně na Kelleru za účasti všech ašských základních škol, Gymnázia Aš a ZŠ Hazlov. Naši žáci se umístili na 4. místě a svůj nejlepší zápas odehráli proti gymnáziu, se kterým remizovali 1:1, střelcem naši branky byl Michal Kohuťár.

            Naši školu reprezentovali-Kutlák Jiří, Čikoš Adrian, Kohuťár Michal, Nguyen Patrik, Hampl Samuel, Chrástka Filip, Drapák Nicolas, Demeter Kevin, Šiška Daniel a Walchetseder Matyáš.  

            Děkuji všem žákům za perfektní přístup, předvedené výkony a vzorné chování během celého turnaje.

            Sportu zdar.                                                   

        • Hodina pro rodiče
          • Hodina pro rodiče

          • Učit se odpoledne? Jo, to chceme. Takhle s radostí přivítali naši prvňáčci informaci, že se chystá ukázková hodina pro rodiče.

            Cože to je? To takhle přijdou rodiče do školy se podívat, jak to těm jejich žáčkům prvňáčkům jde.

            V úterý 24. října se proto do školy odpoledne vrátilo několik žáků i s rodiči, kteří měli připravené místo ve třídě. Sami žáci si pak sedli do lavic. Prvňáčci ukázali, co už se všechno naučili, jak umí číst písmena, i jak umí počítat. Hodina se vydařila a spokojeni byli všichni. 

          • Halloween v družině

          • Halloween v družině……A je to tu! Čas strašení! Naše družina se proměnila ve strašidelné doupě, kde nechyběli čarodějnice, pavouci, upíři a jiné bytosti. A co by to bylo za Halloween, bez soutěžení? Koulení očí, mumifikace ani prolézání pavučinou nesmělo chybět. Po takové zábavě vyhládlo, a tak se pilo, jedlo, zpívalo a tancovalo. Strašidelná párty se nám opravdu povedla. (LP)

            Celý týden se děti v naší školní družině připravovaly na svátek strašidel, duchů a dýní - Halloween. Poctivě jsme zdobili prostory ŠD, vyráběli dýně různých tvarů a velikostí, malovali duchy, pavučiny s pavouky a mnoho dalšího. V úterý 31.10.  na děti čekalo nejprve malé pohoštění v podobě jablečného koláče a pak mohla halloweenská veselice začít. Družina se proměnila ve strašidelný rej kostlivců, upírů, čarodějek a jiných příšerek. Odpoledne proběhlo v soutěžním duchu. Děti plnily úkoly, jako například prolézání pavoučích sítí, chytání očí, hledání ducha, praskání balonků, poznávání předmětů z pytle a motání mumie.

            Pohodové odpoledne jsme si všichni užili a už teď se těšíme na další akci v naší školní družině. (GD)

             

            Do fotoalba byla přidána nová galerie Halloween v družině.

        • Kde domov můj?
          • Kde domov můj?

          • Při příležitosti státního svátku – Vznik samostatného Československa jsme uspořádali vlastivědnou soutěž Kde domov můj. Soutěž měla ve třech hravých kolech prověřit znalosti žáků ašského výběžku z vlastivědy a dějepisu.

            Připravili jsme tedy tři disciplíny – historický kvíz v aplikaci Kahoot!, která okamžitě vyhodnotí správnost a rychlost odpovědí. Soutěžící odpovídali na otázky z české historie, určovali slavné osobnosti, nechyběly ani zeměpisné otázky, důležité milníky našich dějin...

            Druhou disciplínu jsme nazvali poznávačka. Soutěžícím se promítaly obrázkové nápovědy, podle nichž měli určit třeba jeden z českých krajů, jeden zámek a jednoho českého panovníka. V postupně odkrývaných obrázcích měli poznat české korunovační klenoty, elektrárnu Temelín a Emila Zátopka. Čím méně potřebovali ke správné odpovědi nápověd, tím více bodů získali.

            Poslední disciplínou byla čtenářská gramotnost. Soutěžící si přečetli text, vyhledali vetřelce a pak už odpovídali na otázky, které prověřovaly jejich čtenářské schopnosti. Při hledání vhodného textu jsme pro 1. (4. a 5. r. ZŠ) a 2. (6. a 7. r. ZŠ) kategorii sáhli do starých pověstí českých – o knížeti Krokovi a o Oldřichovi a Boženě, pro 3. kategorii (8. a 9. r. ZŠ) jsme vybrali text z knihy Co možná nevíte o životě našich předků.

            Organizace celého projektu byla dobrá, soutěžící byli velmi disciplinovaní. Bylo radostné pozorovat, jak se všichni snažili, aby jejich výsledky byly co nejlepší. Díky finanční podpoře z grantového systému města Aše dostali všichni soutěžící jako upomínku propisku a ti nejlepší krásný diplom, a ještě hezčí cenu.

            Snad jsme na Okružce zahájili novou tradici!

            Za organizátory soutěže J. Rusiniková

        • Návštěva SPŠ v Ostrově
          • Návštěva SPŠ v Ostrově

          • V úterý 31.10.2023 se vybraní žáci z 9. tříd zúčastnili exkurze do SPŠ v Ostrově nad Ohří. Jedná se o jednu z nejmodernějších středních škol v karlovarském kraji. SPŠ nabízí velký výběr čtyřletých maturitních oborů a dostatek tříletých učebních oborů. Během návštěvy byli žáci rozděleni do dvou pracovních skupin.

            V první skupině se seznámili a zároveň si vyzkoušeli využití IT techniky v souvislosti s 3 D tiskem,

            ve druhé, elektrotechnické části, sestrojili svítící panel. Všichni žáci prokázali obrovskou šikovnost a panely společně rozsvítili. Zároveň se seznámili s kompletní nabídkou vzdělání a možností na této škole.

            Jedním z pozitivních benefitů, který tato škola nabízí, je i možnost zdarma si udělat řidičský průkaz. Celá akce se velmi povedla a žáky obohatila o velmi zajímavé informace.

            Více foto Návštěva SPŠ v Ostrově.