• Byl u nás Mikuláš
          • Byl u nás Mikuláš

          •  

            Mikulášskou nadílku si dopoledne 5. prosince užili žáci prvního stupně i dětičky z mateřské školky na Okružní a Geipelově. Balíčky plné sladkostí dostali od ctihodného Mikuláše, kterého doprovázelo několik krásných andělů, ale nechyběli ani strašliví čerti. Ovšem tu strašidelnou chásku čertů krotily paní učitelky. Nebojte se. Peklo by bralo ber kde ber, ale to nejde jen tak. Všechny děti jsou přece hodné, a když zazlobí… tak si je snad proto hned neodnese čert do pekla. I když to je u někoho hodně nahnuté. Ale zas má celý rok na to, aby se napravil.

            Mikuláš pozorně naslouchal brblání čertů a chválám andělů a pak naděloval. Všechny děti si zasloužily. Ovšem na čerty nezapomenou, a tak budou pěkně papat polívčičku a ovoce a zeleninu a plnit své úkoly, a dál si budou hrát a dovádět a radovat se tak, aby to nebylo proti pravidlům. A my velcí jim to dopřejeme.

            Zvláštní je, že se to dopoledne ztratili skoro všichni žáci deváťáci. Že by patrony našich malých spolužáků nahradila ta nebesko-pekelná výprava? Možné to je. I ti, kteří už se pomalu chystají opouštět naši školu, myslí na své malé kamarády a dopřejí jim radost z nadílky.

            Mikuláš i andělé, a nakonec i ti čerti, kteří odešli s prázdnými pytli, děkují všem hodným paním učitelkám a SRPŽŠ  a MŠ, které s nadílkou pomohly, protože Mikuláš chodívá až večer, takže pomoc potřeboval, a dovolily jim přijít do vyučování, protože ten den je určený dětem, a tak je hezké, že to tak mohlo být. A úplně nejvíc děkují těm deváťákům, kteří jim uvolnili své místo.

            Více foto zde Mikuláš.

        • Dílna loutkaře-1. A v chebském muzeu
          • Dílna loutkaře-1. A v chebském muzeu

          • Ve středu 6. 12. 2023 se žáci z 1. A vydali na svůj první výlet do jiného města. Jejich zastávkou bylo chebské muzeum, kde na ně čekaly různé loutky. Žáci se dozvěděli, jaké druhy loutek máme, jak se jmenují, pozdravil se s nimi i Spejbl a Hurvínek. Na závěr si vyrobili svého maňáska. A originalitě se meze nekladly. Vznikly báječné loutky. Výlet jsme si užili a už se těšíme na další výlet plný zážitků.

            Foto 1. A v chebském muzeu.

        • Okružka má talent
          • Okružka má talent

          •  

            V úterý 5. prosince nechodil na naší škole jen Mikuláš s anděly a čerty, ale také spousta talentů. Proběhla u nás totiž soutěž ‚‚Okružka má talent‘‘. 

            A byla to opravdu jízda! 

            Během hodinové odpolední akce se předvedlo téměř 40 žáků s různorodými vystoupeními. Od hry na hudební nástroj a zpěv přes recitaci, tanec, pantomimu až k divadelnímu představení. Někteří vystoupili sólo, jiní ve skupinkách. Nervozita a tréma se daly krájet.

            Porota, která byla složena ze zástupců žákovského parlamentu naší školy, neměla hodnocení vůbec jednoduché. Hodnotila body od 1 do 10. Členové poroty se snažili být opravdu spravedliví. Zjistili jsme, že Okružka má talentů hned několik. Smekáme před všemi účinkujícími, protože se nebáli předvést a ukázat svůj talent.  

             A jak to dopadlo? Na třetím místě se umístili chlapci z 5.B, Jakub Rohan, Lukáš Sismilich a Tomáš Viczmandi, se svou pantomimou. Krásné druhé místo obsadil Jan Mráz z 9.A, který nám předvedl perfektní hru na klavír a na 1. místě Katka Pompová, která se nám předvedla v roli zpěvačky.

            Moc děkujeme všem účastníkům. Jsme velmi rádi, že na naší škole jsou tak skvělí a odvážní žáci. 

            Budeme se těšit na další ročníky a nové talenty!

            foto zde Okružka má talent.

        • Odpoledne s čertíkem
          • Odpoledne s čertíkem

          • Dne 5. prosince 2023 se 1. oddělení školní družiny proměnilo v malé peklo.

            Na děti čekal hodný čertík, který bedlivě dohlížel na připravené úkoly, které děti úspěšně vyřešily. Proběhlo i několik soutěží a nechyběl ani zpěv a tanec.

            Za vzorné splnění všech úkolů na děti čekala sladká odměna.

            Ani v tento den jsme si nenechali ujít naše zimní radovánky. Čertík zůstal v teple družiny a my jsme vyrazili bobovat na zasněžený kopeček u naší školy. (GD)

            Peklo v družině-Mikuláš zavítal i do naší družiny. Dlouho se však nezdržel, pospíchal totiž za dalšími dětmi. Nechal nám tam čertac, aby děti obdaroval sladkostmi. (LP)

             

            Čertík v družině.