• Sportovní utkání 8. a 9. tříd
          • Sportovní utkání 8. a 9. tříd

          • V pondělí dne 24.6. 2024 došlo k opětovnému utkání chlapců 8. a 9. tříd v basketbale a fotbale na našem venkovním hřišti.

            Za velmi dobré divácké kulisy/ žáků z druhého stupně/ jsme byli svědky výborných zápasů. V basketbale zvítězili po velkém boji osmáci 20:14. Rovněž ve fotbale byli úspěšnější žáci osmých tříd a zvítězili 4:1.

            Poděkování všem hráčům a divákům za velmi kvalitní výkony a atmosféru v hledišti.

        • Návštěva ze Selbu
          • Návštěva ze Selbu

          • Ve čtvrtek 13.6. 2024 nás navštívili žáci z německého Selbu. Celkem přijelo 48 dětí a čtyři členové doprovodu, jehož součástí byl i místostarosta Selbu pan Carsten Hentschel a ředitel Bogner – Grundschule v Selbu pan Matthias Nürnberger.

            Celá návštěva proběhla ve sportovně společenském duchu. Na třech sportovních stanovištích proběhla vzájemná utkání ve fotbale, přehazované a překážkové dráze.

            Na dalších třech stanovištích ve škole děti společně tvořily znaky obou měst, zpívaly písničky v němčině a češtině a ochutnávaly připravené pohoštění.

            Celé setkání se velice povedlo a všichni už se těší na podzim, kdy pojedeme s dětmi do Selbu my.

            Návštěva ze Selbu.

        • T-mobile běh 2024
          • T-mobile běh 2024

          • Dne 19.6.2024 pořádala naše škola T-Mobile Olympijský běh, který proběhl napříč celou Českou republikou.

            Z naší školy běželo 80 žáků!!! Závod se uskutečnil na našem školním hřišti, za krásného počasí.

            První stupeň běžel 500 metrů a druhý stupeň 1000 metrů.

            Na první stupni se umístili mezi nejrychlejšími:

            Děvčata:

            1.-2. místo Takacsová Amálie    3.A           v čase 2:37 min

                               Humlová Natálie      3.A                       2:37 min

               3. místo   Drábíková Michaela 3.A                       2:50 min 

            Chlapci:

            1. místo Štefančík Daniel         3.A           v čase 2:08 min
            2. místo Rudinok Anatolij         3.A                       2:15 min
            3. místo Šudák Leoš                3.A                       2:16 min

            Při závodu pátých tříd došlo ke krásnému činu Fair-Play, když prvnímu závodníkovi, který jasně vedl a upadl, všichni ostatní pomohli vstát a doběhli s ním do cíle. Bylo to parádní.

            Na druhém stupni byli nejrychlejší:

            Děvčata:

            1. místo Elizeusová Vanesa      7.A          v čase 4:11 min
            2. místo Šlechtová Adéla           9.A                     4:15 min
            3. místo Lautenbachová Nikola 8.A                     4:42 min

            Chlapci:

            1. místo Hampl Samuel             9.A           v čase 3:27 min 
            2. místo Nguyen Hieu Duc         8.B                      3:38 min
            3. místo Demeter Kevin            9.B                       3:48 min

            Nutno podotknout, že všichni soutěžící si oproti loňskému roku polepšili zaběhnuté časy. Každý sportovec obdržel medaili z 3 D tiskárny, diplom a něco na zub. Vítězové potom hezké ceny.

            Děkuji Všem divákům za skvělou atmosféru a fandění, sportovcům za jejich snahu a výkony, Ivetě Živčákové, Aničce Flajsové a děvčatům a chlapcům z 9.tříd za perfektní spolupráci.

            T-mobile běh 2024.

        • Zážitkový vzdělávací program pro žáky
          • Zážitkový vzdělávací program pro žáky

          • Během předposledního školního týdne si velmi intenzivně a na vlastní kůži vyzkoušeli páťáci s paní učitelkou Glave Flaškovou a s asistentkami paní Opičkovou a s paní Eliášovou prožít, přežít a užít si školní dny naplněné zážitky v plné sestavě, ve které jsme spolu sdíleli pět společných školních let.

            Zážitky byl celý týden takřka nabitý. Vše sbalené v batohu, nosit si batoh na zádech a k tomu se přesunout na letiště Václava Havla, kde mnoho z nás bylo úplně poprvé a vidět letadla zblízka, to byl zážitek. Potom jsme přejeli pražskou dopravou na nádraží a vlakem se dostali na Karlštejn. Tam bylo opravdu krásně a vidět ten nádherný hrad, to byl zážitek, ale taky dobýt lom Mexiko a Amerika, na to se musí být trošku připraveni. V kempu bylo stále co dělat a nikdo se u břehu Berounky nenudil. Máme rádi zvířata, kterých jsme si užili v parku u Berousků a velbloud z filmové pohádky nás i povozil. Cestování nás baví a zážitky jsou nejvíc!

            Poslední den jsme strávili v Aši, zavítali jsme do muzea na “Sedmdesátky”. Vylezli na Háj do sportovního centra  a stali jsme se na chvíli horolezci. Připravený oběd v přírodě nám po takovém týdnu vskutku chutnal. Loučíme se s prvním stupněm, už jsou z nás starší školáci😉.

            Zážitková pedagogika 5. A.

        • Výhra v OVOVU
          • Výhra v OVOVU

          • ČOV České republiky ocenil naše sportovní výkony a vybral nás mezi 35 nejlepších škol v republice. Do projektu Olympijský víceboj je zapojeno celkem 1.000 škol z celého Česka.

            O to je naše ocenění cennější.

            Jako odměnu jsme dostali šek na 20.000,- Kč, na nákup sportovního materiálu pro školu.

            Poděkování patří všem učitelům, kteří se ve svých hodinách TV věnují všem olympijským disciplínám.

        • Den matek
          • Den matek

          • V úterý 14. května jsme v naší škole přivítali naše milované maminky a babičky. Děti z prvních až čtvrtých ročníků si pro ně jako dárek nacvičily vystoupení a odpolednem nás provázela paní učitelka Horáková. Děti zpívaly, tančily, recitovaly, maminky i paní učitelky se dojímaly. Prvňáčci zazpívali a zarecitovali básničku, v níž maminkám poděkovali za péči, a rozdali jim vlastnoručně upečený perník.  Druháci zazpívali a zahráli divadlo Kuřátko v obilí, čtvrťáci zazpívali a zatančili, při čemž slečny sebe i paní učitelku načančaly. Jako zlatý hřeb odpoledne vystoupily světové stars se svými hity. Návštěvou nás poctil Michael Jackson, The Beatles, John Travolta, Fredy Mercury, Elvis a kapela Lunetic. Na klavír doprovázela Lucie Schwalbová. Tímto ještě jednou děkujeme všem maminkám za lásku, podporu a péči, které svým dětem věnují.

            foto Den matek.

        • Okresní kolo basketbalu chlapců 6. a 7. tříd
          • Okresní kolo basketbalu chlapců 6. a 7. tříd

          • Ve čtvrtek 30.5. 2024 se naši žáci zúčastnili okresního kola v basketbale, které se konalo v hale gymnázia Aš. Naši chlapci se utkali ve velmi silné skupině se soupeři z Ašského gymnázia, pozdějšího suverénního vítěze celého turnaje a ZŠ Jih Mariánské Lázně.

            V utkání o umístění bylo naším soupeřem Chebské gymnázium. Po velmi kvalitním a bojovném výkonu jsme bohužel podlehli 11 : 8  a skončili na 6. místě. Střelci našich bodů byl Jakub Mařík /6/ a Dominik Bartok /2/. Na turnaji nás reprezentovali: Pošmura Martin, Bartok Dominik, Zeman Daniel, Hampl Matyáš, Mařík Jakub, Nguyen Filip, Volfík Tadeáš a Zavadil Michal. Na příští rok potrénujeme a budeme bojovat o čelní pozice.

            Všem chlapcům patří dík za předvedené výkony a vzorné vystupování.

            Sportu zdar.                                                  

        • Krajské finále OVOV 2023/24 v Ostrově nad Ohří
          • Krajské finále OVOV 2023/24 v Ostrově nad Ohří

          • Ve čtvrtek dne 23.5.2024 se zúčastnili reprezentanti naší školy krajského finále OVOV v Ostrově, kam si vybojovali postup na okresním kole v Chebu.

            Družstvo ve složení Šlechtová Adéla, Benedeková Daniela, Kmeťová Bára, Trkalová Tereza, Walchetseder Matyáš, Panec Jaroslav, Belguudei Uuganbayar a Hieu Duc Nguyen obsadilo 11. místo z celkového počtu 16 nejlepších škol v kraji. Tento ročník se soutěžilo v pětiboji – shyby, skok do dálky, sprint na 60 m, hod míčkem a na výběr byl driblink nebo běh na 1.000 m. Výkon ve shybech nás bohužel stál lepší umístění.

            V soutěži jednotlivců vybojovala Benedeková Daniela 8. místo, Adéla Šlechtová 10. místo V soutěži chlapců obsadil Hieu Patrik Nguyen 15. místo.

            Všem našim sportovcům děkujeme za předvedené výkony, perfektní přístup i chování během celého dne.

            OVOV finále 2023/24.