• Školní statek Cheb
          • Školní statek Cheb

          •  

            Třeťáci se vydali ve čtvrtek 2. 5. 2024 do ráje hospodářských zvířat. Děti se tváří v tvář setkaly se slepicemi, husami a dalším ptactvem. Pohladily si kozu, a dokonce si ji povodily na vodítku. Ovečky, kozy, kobylky, telátka, kravičky, vše bylo úžasné.

            Těšíme se na další návštěvu, jupí!

            Školní statek Cheb.

        • Mc Donalds´Cup
          • Mc Donalds´Cup

          • Dne 30.4. 2024 se naši borci zúčastnili již 25. ročníku Mc Donalds´Cupu v minikopané pro 4.-5. třídy. V konkurenci ašských škol a ZŠ Hranice obsadili 4. místo. Nejlepší utkání sehráli ve skupině proti ZŠ Hranice,pozdějšímu vítězi turnaje, když naše dvě branky vstřelil Jakub Rohan. Na turnaji nás reprezentovali: Uhlík Matyáš, Viczmandi Tomáš, Rohan Jakub, Hess Daniel, Vlach Jakub, Vlach Vojtěch, Drapák Damien a Riganová Charrlotte.

            Poděkování všem za předvedené výkony a vzorné chování.

        • Štafetový běh
          • Štafetový běh

          • Ve čtvrtek 25.4.2024 se reprezentanti naší školy zúčastnili Okresního kola v atletice: Štafetový pohár 2023 v Chebu.

            Soutěžili ve dvou kategoriích štafet: dvakrát 8 x 100 metrů a dvakrát 8 x 200 metrů.

            V prvních dvou štafetách nás v mladší kategorii reprezentovali: Paprsková Helena, Šiváková Marcelka, Hrdličková Anička, Takácsová Amálka, Mráz Štěpán, Gábor Aleš, Struhár Milan, Nguyen Max

            Ve starší kategorii nás reprezentovali: Fehérová Claudie, Pillingová Natálie, Lorenčíková Thea, Tran Bao Ngoc Maruška, Hess Daniel, Nguyen Míno, Krnáč Tobiáš, Krnáč Matyáš

            Ve druhé části jsme závodili ve smíšených štafetách čtyř mladších a čtyř starších závodníků.

            Časy všech štafet se sečetli a škola s nejnižším součtem časů zvítězila.

            Naši borci se v celkovém počtu devíti škol umístili na 7. místě.

            Jako náhradníci jeli a velká pochvala, za to jak fandili a jaká to byla senzační podpora pro ostatní - Nikita Sajková, Michaela Fehérová a Daniel Štefančík

             Všichni naši sportovci zaslouží obrovskou pochvalu za předvedené výkony, vzorné chování a vystupování během celého dne.

        • OVOV v režii sportovců z Okružky
          • OVOV v režii sportovců z Okružky

          • Ve čtvrtek 25. dubna 2024 se ve sportovní hale v Geipelově ulici v Aši uskutečnil už 10. ročník Ašského OVOV halového pětiboje. Organizátorem byla jako obvykle ZŠ a MŠ Okružní z Aše.

            V hale se sešli nejlepší sportovci ze 4 škol našeho Ašského okrsku – ZŠ Kamenná, ZŠ Hlávkova, ZŠ Hranice a naší pořadatelské školy. Dalším pravidelným účastníkem každého ročníku jsou i reprezentanti ZŠ Františkovy Lázně a sportovci ze 6. ZŠ v Chebu.

            Dohromady se na startovní čáru postavilo 92 sportovců v ročnících 2009-2012.

            Soutěžilo se v kategorii družstev, kam každá škola přihlásila do svého týmu 4 dívky a 4 chlapce, a v kategorii jednotlivců.

            V 8.30 hodin byla velká sportovní událost slavnostně zahájena. Hned na to se rozběhly disciplíny pětiboje na připravených stanovištích a podle připraveného harmonogramu. Hod medicinbalem vzad (3 pokusy), trojskok (2 pokusy), sed-leh, švihadlo ve 4 variantách a dribling s basketbalovým míčem mezi metami. Poslední tři výše jmenované disciplíny vždy po dobu 2 minut.

            Výsledky našich reprezentantů snesou nejvyšší kritéria a slova uznání.

            Družstvo ve složení: Belicová Tereza, Benedeková Daniela, Šlechtová Adéla, Kmeťová Baŕa,Panec Jaroslav, Walchetseder Matyáš, Uuganbayar Belguudei a Nguyen Patrik obsadilo celkově 1. místo, s rekordním  ziskem 25 401 bodů.

            V souboji jednotlivců jsme v jednotlivých věkových kategoriích získali rovněž krásná umístění:

            1. místo: Nguyen Patrik (8.B)

            2. místo: Walchetseder Matyáš (9.B)               

            1. místo: Šlechtová Adéla (9.A)

            2. místo: Benedeková Daniela (9.B)

            2. místo: Laudátová Pavla (6.B)

            3. místo: Argalášová Eliška (6.B)

                         

            Poděkování všem, kdo pomohli! Spoluorganizátorům Gertu Wunderlichovi, Janě Opičkové a Mirce Rusiníkové. Žákům 9. A a B, kteří pracovali jako rozhodčí a pomocníci. Městu Aš za poskytnutí finanční podpory z grantového systému města a vedení školy za velkou podporu všech sportovních aktivit. Soutěžícím za účast a snahu o co nejlepší výkony.

            OVOV Aš 2024.

        • Návštěva SPŠ v Ostrově
          • Návštěva SPŠ v Ostrově

          • Ve čtvrtek 25.4. 2024 se vybraní žáci z 8. tříd zúčastnili exkurze do SPŠ v Ostrově nad Ohří.

            Jedná se o jednu z nejmodernějších středních škol v karlovarském kraji. SPŠ nabízí velký výběr čtyřletých maturitních oborů a dostatek tříletých učebních oborů. Tento rok dochází, po sedmi letech, ke znovuotevření Technického lycea, které má dva obory.

            Během návštěvy byli žáci rozděleni do dvou pracovních skupin. V obou skupinách se seznámili a zároveň si vyzkoušeli využití IT techniky, v  elektrotechnické části zapojovali svítící panel, v oboru Autotronik se seznamovali se vším, co se týká údržby a oprav automobilů. Všichni žáci prokázali obrovskou šikovnost. Zároveň se seznámili s kompletní nabídkou vzdělání a možností na této škole. Jedním z pozitivních benefitů, který tato škola nabízí, je i možnost zdarma si udělat řidičský průkaz.

            Celá akce se velmi povedla a žáky obohatila o velmi zajímavé informace.

            Návštěva SPŠ v Ostrově.

          • Den Země v družině

          • V týdnu od 22. do 26.4.2024 se obě oddělení školní družiny věnovala projektu „Den Země“.

            Celý týden jsme se věnovali ekologii. Povídali jsme si o tom, jak tento svátek vznikl, proč se slaví, jak je důležité být ohleduplný k životnímu prostředí. Děti uváděly příklady toho, jak se samy mohou zapojit například tříděním odpadu, šetřením vodou, recyklací a ochranou přírody. Zhlédly dokument o recyklaci odpadu a čističce odpadních vod. Po jeho zhlédnutí se děti pustily do kvízů. Měly za úkol správně vybarvit nádoby na tříděný odpad dle jeho druhu. Odpad na kartičkách rozdělovaly do příslušných kontejnerů. Žákyně čtvrté třídy zahrály dětem loutkové divadlo na téma ochrany přírody, a jak se k přírodě správně chovat.

            Celou akci jsme zakončili sběrem odpadků kolem naší školy. Jako každý rok jsme bohužel nasbírali veliké množství odpadu, který do přírody nepatří.

            Den Země v družině.