• Den matek 2019
          • Den matek 2019

          • V úterý 21. května  se opět zcela zaplnila aula naší školy rodiči, maminkami, babičkami, tetami  a hosty, kteří se přišli podívat na vystoupení žáků prvních, druhých a třetích tříd.  Trochu se zpožděním se oslavoval Den matek. Naši mladší žáci se velmi svědomitě na tuto akci připravovali, aby potěšili své nejbližší. Program byl velmi pestrý.

            Prvňáčci tančili, zpívali, pohybově a hudebně doprovázeli písně, někteří jednotlivci  výborně přednášeli krátké básničky, se kterými také reprezentovali školu na recitační soutěži. Druháci recitovali,tančili   a zpívali. Třetí třídy vystupovali s písněmi v retro stylu, zahráli krátkou scénku s mimozemšťany. Velice emotivní bylo závěrečné společné vystoupení všech žáků. Ti se rozloučili Písní pro mámy a táty za klavírního doprovodu paní učitelky Ivety Živčákové. Všechna vystoupení sklidila velký potlesk. Děti byly velmi šikovné  a svým maminkám udělaly obrovskou radost. Poděkování patří všem žákům, učitelkám a organizátorům, kteří se na akci podíleli. Těšíme se na příští rok, H. Dantlingerová

            Publikováno 28. 5. 2019

        • České jaro 2019
          • České jaro 2019

          • Protože se 14. května počasí rozhodlo připomenout nám svou vrtkavost a venku panoval vítr s deštěm, uchýlili jsme se s naší tradiční akcí do školní auly. Ačkoli to zprvu vypadalo na přesilovku ze strany pedagogických pracovníků, nakonec se dostavilo přibližně 30 pohybuchtivých dětí. Všechny si postupně vyzkoušely skok ve svázané dvojici, točení káči, balanc s koštětem, skákání přes gumu, hry s provázky, skoky v pytli a trakař ve dvojici. Kromě pohybu si děti mohly vyzkoušet i činnost novinářskou. Bohužel ta je moc nebavila a tak jsem se vždy dozvěděla, že je bavilo všechno a bylo to prima. I když jsem se těšila, že za mne děti napíší článek a ono nic, udělaly nejen mně, radost tím, že měly radost ze svého pohybu.

            A proto - POHYBU ZDAR!!!!!!!!

            Publikováno 21. 5. 2019

        • Ocenění ministrem školství
          • Ocenění ministrem školství

          • Dobře vychovaná mládež je největším bohatstvím národa! To je úvod webových stránek Školní ceny Fair play. Při vyhlášení jejího dalšího ročníku jsme okamžitě věděli, že cenu si bezpochyby zaslouží náš kolega pan učitel Karel Sláma, proto jsme ho navrhli na tak významné ocenění. A jeho kvality ocenilo i Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy udělením Školní ceny Fair play za jeho celoživotní přínos v oblasti školního sportu. Cenu při slavnostním vyhlášení Karlu Slámovi předal pan ministr školsví Robert Plaga. Mgr. Karel Sláma je učitelem na 2. stupni. Přestože je jeho aprobací tělesná výchova a chemie, vyučuje i další předměty – německý jazyk, fyziku, zeměpis a vaření. Je sportovec. A to ho dokonale charakterizuje. Je houževnatý, trpělivý, nadšený a pracovitý. Má všechny vlastnosti, které sportovce zdobí. Veškerou svou učitelskou práci vykonává nad rámec svých povinností. Se svými žáky výborně vychází. Má pevné zásady a pravidla, které sám dodržuje, a totéž vyžaduje i od nich. Své pracovní povinnosti plní na výbornou. Cenu Fair play si však zaslouží především za své sportovní podniky. Pan učitel je nejen nadšený sportovec a dokázal sportovním duchem prodchnout celou naši školu, ale jeho nadšení je tak nakažlivé, že pro sport získal většinu našich žáků. Je také patronem OVOV – Odznaku všestrannosti olympijských vítězů a dohlíží na jeho plnění. Motivuje ostatní učitele, aby s dětmi dopoledne v hodinách tělesné výchovy trénovali, odpoledne pořádá školní přebory, díky čemuž se sportovní výkony našich žáků dále zlepšují. Kromě pohybového rozvoje se s ním žáci učí pravidlům čestné hry, pěstují zdravé sebevědomí a chuť vítězit. Pan učitel Sláma věnuje sportu i svůj volný čas. A pokud v hodinách tělesné výchovy objeví jen náznak talentu, snaží se ho rozvíjet. Vedl a vede sportovní kroužky, ke sportu přivedl už několik generací dětí a mládeže. Prvního dubna se zúčastnil slavnostního předávání cen v Praze a hned následující den si všichni naši žáci vyslechli ze školního rozhlasu informaci a gratulaci k jeho úspěchu, na který jsme všichni v naší „Okružce“ patřičně hrdí. Málem nám spadla škola, jak bouřlivý potlesk se nesl ze všech tříd! 

            Za ZŠ Okružní Mgr. Jaromíra Rusiniková, Mgr. Jiřina Červenková

            Publikováno 21. 5. 2019

        • Okružka oslavila Den Země s Ašskými lesy
          • Okružka oslavila Den Země s Ašskými lesy

          • Protože letošní Den Země připadl na Velikonoční pondělí, slavili jsme ho u nás ve škole až ve středu odpoledne 24. dubna. Rozhodli jsme se uklidit „kousek“ lesa. Vybrali jsme žlutou turistickou trasu z vrchu Háj do Doubravy, kde sídlí Ašské lesy. Děti vybavené pytli na odpadky, chutí do práce a s tím spojenou dobrou náladou statečně vyběhly k ašské rozhledně. Tam dostaly rukavice a nadšeně se pustily do práce. Neúnavným prolézáním houštin a mlází posbíraly, než jsme došli k přehradě, čtyři veliké pytle různých PET láhví a nápojových plechovek a spoustu dalších plastových výrobků, které podivní návštěvníci lesů za sebou trousí. Plné pytle odvezl pan Radek Švarc a my jsme s dalšími prázdnými mohli pokračovat dál. Do Doubravy jsme dorazili unavení, hladoví a žízniví. Vedení Ašských lesů pro nás připravilo chutné špekáčky, které jsme si opekli na úctyhodném táboráku, a taky bylo dost vody se šťávou. Unavení sběrači si odpočinuli a autobusem jsme se všichni vrátili do Aše.

            Ašské lesy pečují nejen o svěřené majetky, ale nemálo času věnují i ochraně přírody, do níž patří kromě jiného i environmentální výchova dětí v mateřských a základních školách. Proto jsme se na ně obrátili, když jsme Den Země plánovali. Ale ani na nejbližší okolí školy jsme nezapomněli. To jsme uklidili při hodinách pracovních činností. Naše škola se snaží, aby děti považovaly třídění komunálního odpadu za samozřejmé. Proto všichni žáci během školního roku připravují na základě pravidelných služeb vytříděný odpad ke svozu. Probírám s dětmi bezohledné chování lidí vůči přírodě a snažíme se vymýšlet optimistické scénáře své budoucnosti. J. Šulcová a J. Rusiniková

            Publikováno 6. 5. 2019

        • Projekt ,,Den Země“ - školní družina
          • Projekt ,,Den Země“ - školní družina

          • Projektu jsme se podle možností věnovali celý dubnový týden. Každý den probíhaly jiné aktivity, při kterých jsme se seznamovali s různými zajímavostmi života na Zemi. Začali jsme úklidem v okolí naší školy, připomněli si, jak třídit odpad, vyprávěli jsme si o důležitosti vody, a jak pečovat o přírodu. Projekt jsme zakončili kresbou své představy, jak chránit přírodu. 1. Oddělení ŠD, Dobrovolná

            Publikováno 28. 4. 2019

        • Návštěva farmy
          • Návštěva farmy

          • Naši prvňáčci navštívili 12.4. školní statek v Chebu. Během výukového programu Malý farmář se seznámili s farmou a všemi jejími zvířátky.

            Publikováno 28. 4. 2019

        • To je zmatek, když zvířata mají svátek
          • To je zmatek, když zvířata mají svátek

          • V pondělí 8. dubna jsme uspořádali Den s domácími mazlíčky. Buď si je děti přinesly samy s sebou do školy, nebo jim je přivedly maminky. Druhou hodinu nám je v aule představily. Bylo tam 12 psíků, z nich dvě fenky jorkširského teriéra byly matka Pepina s dcerou Pacinou. Pak nám byla představena kočka, která chodí na vodítku, a kocour Timi, co spí v křesle. Týden stará morčátka Bělinka a Hnědinka, která majitelčin tatínek dostal zadarmo. Krysí sameček Monty žije v kleci a žere jablka. Bílá myška Justin má ráda suché rohlíky, ale musí být oloupané. Králík Ouško má výběh na zahradě, zato Džeket žije v králíkárně. A pak jsme viděli suchozemskou želvu Terezu a agamu vousatou a rybičku bojovnici jménem Danny; té musí majitelka čistit každý týden akvárium. Pak jsme si společně zazpívali To je zmatek, když zvířata mají svátek a při odchodu jsme si všechna zvířátka prohlédli zblízka. Bylo to hezké dopoledne, tak se budeme těšit na příští.

            Publikováno 28. 4. 2019

        • Turnaj v přehazované
          • Turnaj v přehazované

          • V úterý  dne 19.3. 2019 od 14:15 hod. proběhl turnaj dívek II. stupně v přehazované. Turnaj probíhal v rámci školy mezi jednotlivými třídami 6.A, 7.A, 8.A, 9.A. Zúčastnilo se 22 dívek. Velmi vyrovnané skóre mezi třídami nakonec dopadlo v následujícím pořadí: 1.místo 8.A, 2.místo 9.A, 3. místo 6.A, 4. místo 7.A. Všem zúčastněným děkujeme za příjemnou atmosféru a účast a za přátelské chování mezi zúčastněnými. M.Shejbalová a Mgr. J. Podhajský

            Publikováno 30. 3. 2019

        • Vítání jara v knihovně
          • Vítání jara v knihovně

          • V úterý odpoledne 19. března vítali jaro naši malí knihomolové ve školní knihovně. Příjemné odpoledne s dětskými knihami s jarní tematikou si zkrátili čas získáváním nových vědomostí o nadcházejícím jarním období z úryvků knih Jaro od Josefa Lady a Děti z Bullerbynu od Astrid Lindgrenové. Na konci programu je čekal vědomostní kvíz, který prověřil jejich znalosti. Zvítězila dvě smíšená družstva složená ze žáků z 1. - 3. tříd. Všem zúčastněným gratulujeme a přejeme slunné JARO!

            Publikováno 30. 3. 2019

        • Karnevalové vyučování
          • Karnevalové vyučování

          • Mezi akce, které již tradičně patří ke každoroční školní zábavě, určitě patří vyučování v duchu masopustních tradic. V letošním roce karneval připadl přesně na Masopustní úterý. Žáci prvního stupně se celý den učili v maskách a o velké přestávce prošel průvod maškar školou i školkou. Na závěr masopustního veselí se všechny pohádkové, veselé či hrůzu nahánějící masky sešly v tělocvičně, kde si spolu zadováděly. Tance všeho druhu ovládly zábavu v tělocvičně a děti si zadováděly i zasoutěžily. Nakonec došlo na tradiční pohřbívání basy a karneval se ukončil. Po bujarém veselí nastává období čtyřicetidenního půstu a příprava na jarem provoněné Velikonoce.

            Publikováno 10. 3. 2019

        • Recitační klání
          • Recitační klání

          • V úterý 12. února 2019 po vyučování nadešel čas, kdy se mohli opět potěšit milovníci poezie z řad našich žáků. Ti odvážní přišli recitovat a ti druzí mohli pouze poslouchat. Před čtyřčlennou porotu předstoupilo 29 recitátorů. Ač prý jsou básničky většinou záležitostí dívek, našlo se i dost odvážných chlapců. Výkony byly celkem vyrovnané, někoho potrápila tréma, ale celkový dojem byl výborný, což potvrdilo i publikum svým hlasitým potleskem pro každého soutěžícího. Porota neměla vůbec lehké rozhodování, ale nakonec vybrala 15 recitátorů, kteří budou naši školu reprezentovat na okrskovém kole v Aši. JABA

            Publikováno 25. 2. 2019

        • Lyžařský výcvikový kurz 2019
          • Lyžařský výcvikový kurz 2019

          • Lyžařský výcvik proběhl v termínu 4. - 8. února 2019. Na lyžáku to bylo fajn. První den jsme se rozdělili, podle skušenosti s lyžováním, do třech skupin. Učili jsme se s panem učitelem a instruktory chodit stromeček do svahu, jezdit z kopce, také padat a poté si stoupnout zpět na lyže. Druhý den páni instruktoři zjistili co umíme a co ne, a podle toho jsme jezdili na sjezdovce, která nám vyhovovala. Tak to bylo až do čtvrtka.V pátek to bylo jiné! Měli jsme závody - slalom. Všechny nás to moc bavilo. Nakonec jsme se společně vyfotografovali. Všichni byli moc zklamani z toho, že nám už skončil ten nejkrásnější týden co jsme kdy mohli mít. Měli bychom jít za naší paní ředitelkou a poprosit ji, zda by bylo možné příští rok jít opět na lyže. Lyžování je totiž báječné.

            Jaroslava Březinová, žákyně 7.A

            Publikováno 25. 2. 2019

        • Povánoční tělomrsk
          • Povánoční tělomrsk

          • V úterý 22. ledna 2019 se v tělocvičně naší školy konala již tradiční sportovní akce, které se zúčastnilo přes 30 dětí z prvních až pátých tříd. Akce začala rozcvičkou. Ta proběhla ve svěžím tempu, jež udávaly dětské písničky. Na stanovištích se švihadly, klouzačkami, švédskými bednami, lavičkami a gymnastickým kobercem děti prokázaly, že obratnost, rychlost, vytrvalost, přesnost, odvaha a sportovní chování jim v žádném případě nechybí. Skvělé výkony v jednotlivých disciplínách byly proloženy krátkými hudebně pohybovými chvilkami. Sportovní výkony probíhaly v přátelské atmosféře a děti odcházely příjemně unavené a spokojené.

            Publikováno 11. 2. 2019

        • Ašský OVOV halový pětiboj – 6. ročník
          • Ašský OVOV halový pětiboj – 6. ročník

          • Ve středu 30. ledna se ve sportovní hale v našem městě uskutečnila další akce pro mládež ze základních škol 2. stupně a nižšího stupně gymnázií. Organizátorem byla jako obvykle ZŠ a MŠ Okružní z Aše. V hale se sešli nejlepší sportovci z 5 škol našeho ašského okrsku – ZŠ Kamenná, ZŠ Hlávkova, ZŠ Hranice, Gymnázia Aš a školy pořadatele. Pravidelným účastníkem jsou v každém ročníku i reprezentanti ZŠ Františkovy Lázně. Škoda, že již bohužel 4. rokem chyběli žáci z Hazlova. Přesto pořadatelé zaznamenali rekordní počet přihlášek, dohromady 126 dětí na startovní čáře - 62 dívek a 64 chlapců v ročnících 2004 – 2009 bylo toho jasným důkazem. Soutěžilo se v kategorii družstev, kam každá škola přihlásila do svého týmu 4 dívky a 4 chlapce narozených 2005 – 2008. Jejich výsledky se započítávaly zároveň i do kategorií jednotlivců. Ti, kteří se nenominovali do školního družstva, bojovali v jednotlivcích v příslušných věkových kategoriích (v ročnících) dívek resp. chlapců. V 9.00 hodin bylo slavnostní zahájení, hned na to se rozběhly disciplíny pětiboje na připravených stanovištích a podle připraveného harmonogramu – trojskok (2 pokusy), hod medicinbalem vzad (2 pokusy), leh – sedy a švihadla ve 4 variantách. Poslední dvě výše jmenované disciplíny vždy po neuvěřitelnou dobu 2 minut! Pro velký počet žáků byly pro soutěž připraveny 2 paralelní sektory. Po skončení první části přišla na řadu 5. disciplína – dribling mezi metami opět po dobu 2 minut. Mladí sportovci vše úspěšně překonali a svými výkony přispěli nejen k výsledkům družstva, ale i celkovým svým příspěvkem do soutěže jednotlivců. Naše škola dává šanci nejmenším (žáci 3. – 5. tříd) a zapojila je do 1. velké OVOV akce tohoto školního roku v hojném počtu.  Nejvíce žáků přihlásila ZŠ Františkovy Lázně, my jsme však v tomto porovnání skončili s 28 reprezentanty nedaleko za pravidelným účastníkem republikových kol. Vysoko si ceníme výsledků našich barev, protože v soutěži jednotlivců jsme vystoupili v 12 případech na stupně vítězů. Třešničkou na dortu byly stříbrné medaile a celkové 2. místo mezi družstvy. Hlavní část končila slavnostním vyhlášením přibližně v 12.30 hodin. Diplomy, ceny a medaile byly předány nejlepším žákům a žákyním Patřili jsme se ziskem 13 medailí k nejlepším na sportovišti. Program pětiboje však měl další pokračování, od 14.15 hodin následovala populární soutěž dvojic – dítě/rodinný příslušník. Ta byla připravena pro žáky a žákyně 3. - 5. třídy a jejich nejbližší. Do soutěže se přihlásilo celkem 8 dvojic a je třeba konstatovat, že někteří žáci soutěžili již v dopoledních soutěžích. Klobouk dolů před maminkami i tatínky, kteří se přihlásili, předvedli opravdu kvalitní výkony a tím nejlepším způsobem podpořili zájem svých ratolestí.

            Výsledky našich reprezentantů snesou nejvyšší kritéria a slova uznání:

            Družstvo: celkově na 2. místě (vítěz ZŠ Františkovy Lázně)

            Jednotlivci:

            1. místo – Veronika Jeníčková (2004), Natálie Trojanová (2008), Daniela Benedeková (2009), Alexandr Tran (2004)

            2. místo – Pavlína Strohová (2004), Sára Vinceová (2005), Ivana Džupinová (2008), Dominik Hampl (2005), Adam Cichí (2007), Antonín Žibrický (2009)

            3. místo – Jenifer Nguyen (2008), Ladislav Zemanovič (2005)

            Poděkování všem, kdo pomohli!! Městu Aš za poskytnutí grantu. Vedení školy za podporu těchto aktivit a za zprostředkování grantu města Aš. Mgr. Radku Zavřelovi za zajištění medailí a diplomů. Rozhodčím a pedagogům v hale za jejich příkladnou práci a nasazení při rozhodování. Soutěžícím za účast a snahu o co nejlepší výkon.

            V Aši, 1. 2. 2019, Mgr. Karel Sláma

            Publikováno 5. 2. 2019

        • Křesťanské tradice - Vánoce
          • Křesťanské tradice - Vánoce

          • Tento projekt byl připraven ve spolupráci s Římsko-katolickou církví v Aši. Již v době adventu jsme si s dětmi začaly vyhledávat informace o tom, co to jsou vánoční tradice a obyčeje. Děti zjišťovaly i ve svých rodinách, jak prožívali tyto svátky jejich rodiče i prarodiče. V hodinách prvouky jsme společně vedli diskuze i debaty na téma Vánoce a vyzkoušeli si některé zvyky v praxi, např. pouštění skořápkových lodiček, rozkrojení jablíček, barborka, V hodinách literatury si děti četly biblické příběhy. Při hudební výchově nechyběl zpěv koled.Odborníka jsme našli v katolickém kostele. Byl jím pan farář, který projevil velikou ochotu sdělovat i trpělivost. Ukázal dětem hlavní části kostela a vysvětlil jejich význam. Největší zájem sklidily jesličky. Pan farář velmi poutavým vyprávěním přiblížil celý biblický příběh o narození Ježíše Krista, o Josefovi, panně Marii, betlémské hvězdě, o třech králích....děti naslouchaly a dlouze se vyptávaly na věci, kterým úplně neporozuměly. Využili jsme i kostelní varhany k zpěvu i poslechu vánočních písní. A tak si každý odnesl nejen věcný výrobek, ale i kousek vánočního ducha.

            BaŽi

            Publikováno 25. 1. 2019

        • Úžasný úspěch našich plavců
          • Úžasný úspěch našich plavců

          • V posledních dvou týdnech měli někteří žáci naší školy opravdu napilno. 5.12. se v ašském bazénu výběr ze 4. a 5. tříd účastnil závodů v plavání. Družstvo bylo složeno z 6 dívek a 6 chlapců, přičemž každý jednotlivě podle svého výběru závodil na 25 metrů, následovala polohová štafeta na 3x25 metrů a konečně štafeta celého družstva (6x25 m.). Všichni předvedli výborné výkony a zajistili si postup do okresního kola, které se konalo 12.12. taktéž v ašském bazénu. Zde tým Okružní školy nestačil pouze na družstvo z Mariánských lázní. První místo uteklo našim závodníkům jen o pár bodů, ale i přesto se kvalifikovali do krajského kola. Toto kolo bylo kvůli tomu, že se jednalo o závody žáků prvního stupně, také nejvyšším možným stupněm poměření sil, kterého se mohli žáci účastnit. A i v krajském kole konaném v pátek 14.12. v Sokolově byli naši žáci vidět a to i přesto, že se do hornického města vyráželo již v smrtelně nehezkých 5:45 z hlavního nádraží v Aši. V konkurenci dalších 5 týmů skončilo naše družstvo i přes některé jednotlivé úspěchy celkově 6., nicméně první dva týmy byly složené z výborných plavců, kterým se nedalo skoro nijak rovnat. Navíc rozdíl mezi 4.,5. a 6. místem byl skutečně minimální – činil pouhých 8 bodů (pro představu rozdíl mezi 3. a 4. týmem byl 14 bodů, mezi 2. a 3. týmem dokonce 31 bodů a mezi 1. a 2. 24 bodů)! Všichni reprezentanti zaslouží za účast na krajské úrovni velikou pochvalu a doufáme v další skvělé výsledky našich žáků.

            Publikováno 21. 12. 2018

        • Vánoční jarmark 2018
          • Vánoční jarmark 2018

          • V úterý odpoledne 18. prosince se chodba v 1. patře naší školy proměnila ve vánoční jarmark. Žáci 1. stupně a děti ze školní družiny spolu se svými učitelkami a vychovatelkami vyrobili krásné vánoční dekorace, aby je nabídli ke koupi rodičům i ostatním návštěvníkům. Mezi výrobci a prodejci byla i dvě děvčata z 9. třídy. Výtěžek z prodeje věnujeme adoptované africké dívence. Možná chuť pomoci ve vánočním čase někomu, kdo se nemá tak dobře jako my v Evropě, nebo opravdu krásné výrobky, nebo obojí vymetlo rychle pulty a pultíky našich malých prodavačů. Pak se všichni sešli u školního vánočního stromu bohatě nazdobeného našimi žáky vyrobenými ozdobami, aby si poslechli netradiční zimní písně v podání pěveckého souboru Bublinky, který vede paní učitelka Živčáková. Ta našim hostům také sama zazpívala. Žáci ze 4. B předvedli vánoční hru o hostinci U Dobrého anděla, který tři andělé zapojili do toho Narození, jež si každý rok už více než dvě tisíciletí o Vánocích připomínáme. Byla to tradičně velmi povedená akce. Milé setkání rodičů, žáků a učitelů. Děkujeme všem, kteří s námi oslavili závěr adventu.

            Publikováno 21. 12. 2018

        • Vánoční vyrábění
          • Vánoční vyrábění

          • Ve čtvrtek 13. prosince měly obě první třídy projektové vyučování - „Vánoční dílny“. Ráno se všichni žáci sešli před školou a pak společně odjeli vlakem do Františkových Lázní. V muzeu bylo pro ně připraveno vánoční překvapení. Pod vedením odborníka paní Petry Polívkové, Dis. si žáci připomněli vánoční zvyky a tradice, které se dříve dodržovaly a mnohé se udržují i v dnešní době. Např. si žáci rozkrojili jablko, pouštěli ořechovou skořápku po vodě, z hrnečku věštili svoji budoucnost… Získali také informace o sv. Ondřejovi o Lucii, která měla zrovna 13. prosince svátek. V druhé části dopoledne si pak každý žák vyrobil ozdobnou svíčku a obal. Dopoledne uteklo  a my  jsme se museli rozloučit. Cestou na vlak jsme si ještě na kolonádě prohlédli ozdobený vánoční strom s betlémem. Každý žák si přivezl domů kromě dárku i mnoho zážitků. H.Dantlingerová

            Publikováno 21. 12. 2018

        • Mikulášská nadílka
          • Mikulášská nadílka

          • Vánoční zvyky a tradice se na naší škole stále dodržují. Ve středu 5. prosince se ve škole nadělovalo. Přišel za dětmi Mikuláš a jeho družina. Za Mikuláše ,čerty a anděly se převlekli žáci 9. třídy. To bylo něco! Nejprve se všichni vypravili do naší mateřské školky a pak pokračovali na 1. stupni. Mikuláš pochválil hodné děti, zlobivější trochu pokáral. Někteří žáci se malinko báli, ti odvážnější se dokonce s čerty i vyfotili. Nakonec se všichni radovali z nadílky, kterou dostali. Strávili jsme ve škole dopoledne plné zážitků a těšíme se na příští rok, až k nám Mikuláš se svými čerty zase zavítá.

            H. Dantlingerová

            Publikováno 21. 12. 2018

        • První třídy navštívily „peklo“
          • První třídy navštívily „peklo“

          • 4. prosince se šly první třídy podívat do pekla. Na Základní škole a Praktické škole v Aši se konal projektový týden PEKLO. Po milém uvítání hodným čertem, scházeli žáci do bývalé kotelny, která byla přeměněna na peklo. Tam na děti čekalo laserové osvětlení, zvukové a světelné efekty a hlavně malí čertíci. Ti je trochu postrašili a každému žákovi na tvář namalovali pekelné znamení, aby každý věděl, že byli v pekle. Od Mikuláše pak dostali na památku malého Mikuláše, od anděla lízátko a od čertů malého čertíka. H. Dantlingerová

            Publikováno 21. 12. 2018