• Kapr ve školní družině
          • Kapr ve školní družině

          • V naší školní družině byla na začátku prosince vyhlášena soutěž s názvem „Nejpovedenější, vánoční kapr“, do které se mohli zapojit všichni žáci spolu se svými rodinnými příslušníky. Na výrobu byl použit různý materiál. Kapr byl vyroben z textilu, papíru, plastu, perníku a z přírodnin. Vyhodnocení proběhlo při vánoční besídce 21.12. 2021. Všichni zúčastnění obdrželi malou odměnu. Autoři nejpovedenějších kaprů byli odměněni diplomem a drobným dárkem. Srdečně děkujeme všem aktivním rodinným týmům za skvělé nápady, zajímavé a netradiční zpracování výrobků a za účast v naší soutěži. 

            1. místo – Maruška Vydrová
            2. místo – Johanka Jelínková
            3. místo – Kačka Belicová
        • Vánoční turnaj ve vybíjené
          • Vánoční turnaj ve vybíjené

          • Ve dnech 15. – 17.12.2021 jsme uspořádali v naší školní tělocvičně Vánoční turnaj ve vybíjené. Utkaly se mezi sebou 6., 7., a 8. třídy.

            V souboji šesťáků byla úspěšnější 6.A., která zvítězila v obou zápasech. V sedmičkách vyhrála také oba zápasy 7.A. V sedmičkách došlo k velmi zajímavému souboji děvčat a chlapců. Děvčata vyhrála s velkým přehledem a rozdílem. Velká gratulace!!! Chlapci musí do odvety hodně potrénovat.

            Další velmi zajímavý souboj se odehrál v osmých třídách. Po velkém boji vyhrála v koncovce v souboji kapitánů 8.A. Obě třídy je třeba pochválit za perfektní zápas.

            Děkujeme všem našim sportovcům za předvedené výkony a těšíme se na odvety v roce 2022.

        • Školní kuchyňka
          • Školní kuchyňka

          • V úterý 14. 12. čekalo na žáky 4. A překvapení. Třetí hodinu se odebrali do školní kuchyňky, kde se dozvěděli, že si budou péct šneky. V jejich tvářích bylo znát mírné zděšení a někteří hned říkali, že šneky ještě nejedli. Ulevilo se jim, když byli ujištěni, že tito šneci budou z listového těsta. Rozdělili se do 4 skupin, každá skupina dostala listové těsto, které si potřeli kečupem, na to naskládali šunku a plátkový sýr, trochu posypali kořením na pizzu a pak to celé zamotali a nakrájeli šneky. Mezitím jeden ze skupiny připravil vajíčko na potření, a nakonec dali do trouby péct. Každá skupina si hlídala své šneky, tedy čas pečení. Všichni se těšili na výsledek. A ten byl vynikající. Všichni si moc pochutnali. Spolupráce všech byla skvělá 👌.

            Jak to žáky bavilo najdete ve fotoalbu Školní kuchyňka.

        • Soutěž o nejhezčí vánoční ozdobu
          • Soutěž o nejhezčí vánoční ozdobu

          • V letošním roce přinesli žáci 41 soutěžních ozdob. Ty mohli nosit do pátku 3. prosince, pak proběhlo hlasování, kdy si každý napsal na lístek číslo ozdoby, která se mu líbila, a vhodil do hlasovací krabice. Vyhlášení proběhlo v pondělí o velké přestávce, někteří se nemohli zúčastnit předávání cen, tak za ně zaskočili spolužáci.

            Vítěznou ozdobu vyrobila a přinesla Karolínka Sutnerová z 2. B. Gratulujeme.

            Po vyhlášení soutěže žáci rozvěsili ozdoby na školní vánoční stromeček. Ozdoby byly nápadité a děkujeme všem, kteří se do soutěže zapojili. Těšíme se na další ročník.

             

            Více foto na Soutěž o nejhezčí vánoční ozdobu.

        • Mikulášská nadílka
          • Mikulášská nadílka

          • Mezi pravidelné a velmi oblíbené akce naší školy patří mikulášská nadílka. Pravidelně ji organizují žáci deváťáci. I letos si obstarali krásné masky, a tak mohli v pátek 3. prosince vyrazit na spanilou jízdu. Začali v Mateřské škole na Okružní. Mikuláš ovšem zahnal čerty do kouta, aby se dětičky nepolekaly. Čertů bylo hodně, ale Mikulášovi stáli po boku tři krásní andělé, takže se dětičky rychle uklidnily a zazpívaly koledy.

            Atmosféra byla tak hezká a sváteční, že děti dovolily, aby se strašliví čerti posadili mezi ně, a všichni si spolu užili krásnou besídku.

            Pak už ale čerti ztratili všechny zábrany a vlítli do školy. Řinčely řetězy, zvonil zvon, do toho čertovské řvaní a před vstupem do každé třídy zabušili rozpustilí čerti na dveře tak, že se polekal i školník a šel radši odmetat sníh na chodník před školou. Bylo to děsivé. Čerti řádili a pekelným mourem ušpinili všechno a všechny, včetně ctihodných učitelek a učitelů. Velká legrace to byla. Malí žáčci se ještě poctivě káli, ti větší dováděli společně s čerty.

            Děkujeme deváťákům za krásnou nadílku. Děkujeme Mikulášovi a andělům, že čertům zabránili proměnit naši školu v peklo, a těšíme se, jak se své role ujmou příští deváťáci.

            Tím ovšem mikulášská nadílka neskončila. Pokračovalo se v pondělí 6. prosince v Mateřské škole Gustava Geipela. A i tam se nadílka vydařila.

            Více fotografií Mikulášská nadílka.